52,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Tunteet tutuiksi -tehtäväkortit
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • 2. painos, 2015
  • ISBN 978-952-451-590-0
  • 69 sivua
  • Nidottu

Anne ÖsterbergLaura Tuomola

Tunteet tutuiksi -tehtäväkortit

 

Tunteita ilmaistaan monin eri tavoin: elein, ilmein, teoin ja sanoin. Tämän korttisarjan avulla on hauskaa ja helppoa pohtia lasten kanssa tunneilmaisun monimuotoisuutta, nimetä perustunteita ja havainnoida tunteiden kirjoa.

Reilunkokoisten (14,5 x 21 cm) korttien kauniit nelivärikuvat ja mukaansatempaavat runot vievät lapset tunteiden monimuotoiseen maailmaan. Mukana on vihko, jossa annetaan vinkkejä korttien monipuoliseen käyttöön. Kortit ja vihko on helppo säilyttää mukana tulevassa pahvikotelossa.

Kortteja on kolme sarjaa. Ensimmäisessä sarjassa opetellaan tunnistamaan ja nimeämään tunteita ilmeitä ja eleitä tutkimalla. Toisessa sarjassa harjoitellaan tulkitsemaan lapsen maailman hankalia sosiaalisia tilanteita kaikkien läsnäolijoiden kannalta ja mietitään yhdessä keinoja selvitä näistä ongelmallisista hetkistä. Kolmannessa ja viimeisessä sarjassa keskitytään miettimään erilaisia toimintavaihtoehtoja ja valintojen seurauksia tilanteissa, joihin lapsi saattaa yllättäen joutua.

Kortteja voi käyttää niin yksilöohjauksessa, parityöskentelyssä kuin pienryhmätoiminnassakin. Ne soveltuvat hyvin lapsiryhmien toimintaan ja myös minkä tahansa muun tunteita käsittelevän ryhmän käyttöön.

Tunnekorttien ideoija, lastentarhanopettaja Anne Österberg on työskennellyt pian 20 vuoden
ajan kasvatus- ja opetusalalla niin päiväkodin kuin alkuopetuksenkin puolella.

 2. painos, 2015 ISBN 978-952-451-590-0 69 sivua Nidottu