45,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Hyvä vanhuus
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-893-2
  • 318 sivua
  • Sidottu

Jenni Kulmala (toim.)

Hyvä vanhuus

Menetelmiä aktiivisen arjen tukemiseen

Hyvään vanhuuteen kuuluvat hyvinvointia tukevat ja itselle merkitykselliset asiat. Myös hoitohenkilökunnan ammattitaitoon kuuluu kohdella ihmistä kaikissa elämänvaiheissa persoonana eikä potilaana.

Ikääntyminen tuo usein mukanaan monenlaisia fyysisiä muutoksia, luopumista ja uudenlaisiin tilanteisiin sopeutumista. Nämä eivät kuitenkaan ole hyvän vanhuuden este. Asenteilla, läheisillä ihmisillä ja fyysisellä ympäristöllä on suuri rooli ikäihmisen mielekkään elämän tukemisessa.

Kirjassa kuvataan käytännönläheisesti monia vanhusten arkeen liittyviä aiheita, kuten asuinympäristön turvallisuutta, teknologian hyödyntämistä sekä liikkumisen ja terveellisten elämäntapojen tukemista. Artikkelit tarjoavat vinkkejä ja virikkeitä sekä itsenäisesti kotona asuvien että erilaisten palvelujen piirissä olevien vanhusten elämään ja ohjeistavat lukijaa ikäihmisten arvostavaan ja kunnioittavaan kohtaamiseen. Kirjan sisällöstä hyötyvät yhtä lailla vanhustyön ammattilaiset, alan opiskelijat kuin ikäihmisten läheiset.


Kirjan toimittaja Jenni Kulmala on terveystieteiden tohtori ja gerontologian ja kansanterveyden dosentti. Hän on tutkinut yli kymmenen vuoden ajan terveeseen ja toimintakykyiseen ikääntymiseen liittyviä teemoja ja opettanut vanhustyön kysymyksiä sekä yliopistossa että ammattikorkeakoulussa.

Teoksen kirjoittajat ovat kokeneita vanhustyön tutkijoita, kehittäjiä ja hoitotyön ammattilaisia.

 1. painos, 2019 ISBN 978-952-451-893-2 318 sivua Sidottu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Eija Raatikainen

Lujita luottamusta

Leonie Hohenthal-Antin

Muistellaan

Jenni Kulmala (toim.)

Parempi vanhustyö

Marjaana Seppänen - Antti Karisto - Teppo Kröger (toim.)

Vanhuus ja sosiaalityö

Asta Suomi - Sinikka Hakonen (toim.)

Kuluerästä voimavaraksi

Leonie Hohenthal-Antin

Muistot näkyviksi

Kaija Virjonen (toim.)

Muistin ongelmat