29,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Niukkuuden pedagogiikka
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva

Jyri Kontturi

Niukkuuden pedagogiikka

Perusasioiden opettamisen puolesta

Niukkuuden pedagogiikka on ajatusmalli, joka on syntynyt eräänlaisena vastineena nykylasten huoneet, lomat ja mielet täyttävälle tavara- ja kokemuskaaokselle. Sille, että mikään ei ole enää mitään, kun kaikkea on jo saatu. Miten koulu kykenee kilpailemaan sen kanssa, että lapset ovat koko pienen ikänsä eläneet elämystulvassa puuhalandiassa, kotipitseriassa, videopeli-imurissa, ostoshelvetissä, ulkomaanmatkoilla ja lelumeressä?

Ei mitenkään. Siinä ei auta, vaikka opettaja jonglööraisi kolmella appelsiinilla. Ei näitä sokerikoomassa tokkuroivia ja ylivilkkaiksi viritettyjä maailmanvalloittajia herätetä metelillä ja värivaloilla.

Parinkymmenen viime vuoden aikana on aallonharjalle noussut vuorollaan yksi jos toinenkin trendinikkari ja elämäntapapedagogi ja saattanut muut häpeään.

Tämä kirja on meidän tavallisten peruskoulun opettajien vastaisku kaikille näille guruille. Niukkuuden pedagogiikka lähtee siitä vanhasta perusoivalluksesta, että pieni on kaunista ja tosipienikin todellista.

Oleellisia eivät ole kehykset eivätkä tekniset välineet. Niukkuuden pedagogiikka ei ole kiinni varustelukilvasta eikä se sido ihmistä yhteen välineeseen vaan päinvastoin kannustaa käyttämään jo olemassa olevia resursseja. Kirja herättää keskustelun siitä mikä on tarpeeksi, vai onko mikään, ja armahtaa jokaisen opettajan palaamaan perusasioiden äärelle — ilman huonoa omatuntoa.

 1. painos, 2009 ISBN 978-952-451-422-4 176 sivua Nidottu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Reijo A. Kauppila

Ihmisen tapa oppia

Lotta Uusitalo-Malmivaara - Kaisa Vuorinen

Se det goda!

Henna Tampio - Matti Tampio

Ulos oppimaan!

Anuliisa Lahtinen - Jarkko Rantanen

Tunnetaidot opetustyössä

Aki Luostarinen - Iida-Maria Peltomaa

Reseptit OPSin käyttöön

Timo Saloviita (toim.)

Meidän koulu

Riitta Jyrhämä - Martti Hellström - Kari Uusikylä - Pertt...

Opettajan didaktiikka

Juho Norrena

Innostava koulun muutos