29,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Niukkuuden pedagogiikka
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva

Jyri Kontturi

Niukkuuden pedagogiikka

Perusasioiden opettamisen puolesta

Niukkuuden pedagogiikka on ajatusmalli, joka on syntynyt eräänlaisena vastineena nykylasten huoneet, lomat ja mielet täyttävälle tavara- ja kokemuskaaokselle. Sille, että mikään ei ole enää mitään, kun kaikkea on jo saatu. Miten koulu kykenee kilpailemaan sen kanssa, että lapset ovat koko pienen ikänsä eläneet elämystulvassa puuhalandiassa, kotipitseriassa, videopeli-imurissa, ostoshelvetissä, ulkomaanmatkoilla ja lelumeressä?

Ei mitenkään. Siinä ei auta, vaikka opettaja jonglööraisi kolmella appelsiinilla. Ei näitä sokerikoomassa tokkuroivia ja ylivilkkaiksi viritettyjä maailmanvalloittajia herätetä metelillä ja värivaloilla.

Parinkymmenen viime vuoden aikana on aallonharjalle noussut vuorollaan yksi jos toinenkin trendinikkari ja elämäntapapedagogi ja saattanut muut häpeään.

Tämä kirja on meidän tavallisten peruskoulun opettajien vastaisku kaikille näille guruille. Niukkuuden pedagogiikka lähtee siitä vanhasta perusoivalluksesta, että pieni on kaunista ja tosipienikin todellista.

Oleellisia eivät ole kehykset eivätkä tekniset välineet. Niukkuuden pedagogiikka ei ole kiinni varustelukilvasta eikä se sido ihmistä yhteen välineeseen vaan päinvastoin kannustaa käyttämään jo olemassa olevia resursseja. Kirja herättää keskustelun siitä mikä on tarpeeksi, vai onko mikään, ja armahtaa jokaisen opettajan palaamaan perusasioiden äärelle — ilman huonoa omatuntoa.

 1. painos, 2009 ISBN 978-952-451-422-4 176 sivua Nidottu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Olli Luukkainen - Raine Valli (toim.)

Kaksitoista teesiä opettajalle

Martti Hellström

Sata sanaa kasvatuksesta

Timo Saloviita

Yhteistoiminnallinen oppiminen ja osallistava kasvatus

Marja-Leena Juntunen - Hanna M. Nikkanen - Heidi Westerlund (toim.)

Musiikkikasvattaja

Martin Ubani

Peruskoulun uskonnonopetus

Juho Norrena (toim.)

Ryhmä oppimaan!

Lotta Uusitalo-Malmivaara - Kaisa Vuorinen

Huomaa hyvä! -toimintakortit

Eliisa Leskisenoja

Positiivisen pedagogiikan työkalupakki