40,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Voimistava läsnäolo
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • 1. painos, 2011
  • ISBN 978-952-451-503-0
  • 252 sivua
  • Nidottu

Kauko Haarakangas

Voimistava läsnäolo

Mielen tiet lapsuudesta vanhuuteen

Mieli muokkautuu elämänkokemustemme myötä ja on vaikutuksille altis. Lapsuuden kokemukset luovat mielen ja minuuden kehityksen perustan. Kasvava mieli saattaa kohdata monia traumaattisia tapahtumia, jonka seurauksena pelosta voi tulla toistuva seuralainen.

Aikuisen mielen terveyttä voi uhata esimerkiksi työttömäksi joutuminen, mutta toisaalta sitä voi horjuttaa myös työelämä kaikkine paineineen. Omat haasteensa mielen hyvinvoinnille tuo myös vanheneminen. Elämässä ei voi välttyä kriiseiltä, mutta lohdullista on, että vaikeuksissa auttaa toisten ihmisten tuki ja aito läsnäolo.

Tämä on kirja mielen tiestä ja mahdollisuuksista läpi ihmisen elämänkaaren. Ensimmäisessä osassa tarkastellaan ihmisen kasvua ja psyykkistä kehitystä syntymästä vanhuuteen ja elämän loppuun. Toisessa osassa käsitellään vuorovaikutuksen ja läsnäolon merkitystä mielen hyvinvoinnille. Kirjan kolmas osa keskittyy mielen hoidon mahdollisuuksiin sekä uuden ja inhimillisen hoitokäytännön kehittämiseen.

Kirja on tarkoitettu virikkeeksi ja oppaaksi jokaiselle omasta tai läheistensä mielen hyvinvoinnista huolehtivalle henkilölle. Se avaa uuden ajatuksia herättävän näkökulman mieleen ja sen terveyteen kaikille niille, jotka työssään kohtaavat eri-ikäisiä mielenterveyden ongelmista kärsiviä ihmisiä tai kehittävät mielen hyvinvointia edistäviä palveluja.

Psykologian tohtori Kauko Haarakangas on toiminut psykologina yli 30 vuotta. Hän on muun muassa osallistunut vaikeista psyykkisistä kriiseistä ja mielenterveyden häiriöistä kärsivien ihmisten hoitoon sekä tutkinut ja kehittänyt perhe- ja verkostokeskeistä hoitomallia.

 1. painos, 2011 ISBN 978-952-451-503-0 252 sivua Nidottu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Jarmo Liukkonen

Psyykkinen vahvuus

Hyvän mielen taidot, Hyvän mielen kortit ja Inspiraatiokortit -paketti

Annarilla Ahtola (toim.)

Psyykkinen hyvinvointi ja oppiminen

Maaretta Tukiainen

Hyvän mielen kortit

Päivi Nurmi (toim.)

Lapsen ja nuoren viha

Tony Dunderfelt

Läsnäoleva kohtaaminen

Anne Mäkikangas - Saija Mauno - Taru Feldt (toim.)

Tykkää työstä

Lotta Uusitalo-Malmivaara - Kaisa Vuorinen

Huomaa hyvä! -toimintakortit