39,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Ihastuttavat, vihastuttavat tunteet
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • 3. uud. painos, 2017
  • ISBN 978-952-451-783-6
  • 201 sivua
  • Sidottu

Marja Kokkonen

Ihastuttavat, vihastuttavat tunteet

Opi tunteiden säätelyn taito

Raivokas huutokohtaus tai hallitsematon itkuun purskahtaminen? Jokaisella meistä on kokemuksia siitä, kuinka päreet paloivat, mopo karkasi käsistä tai kuppi meni nurin. Satunnainen tunteiden säätelyn pettäminen kuuluu elämään, muttei välttämättä ole täysin riskitöntä. Siitä kertovat vaikkapa äkkipikaistuksissaan sanotut ilkeydet, ahdistusta lisäävät mykkäkoulut ja jopa mustasukkaisuuden puuskassa tehdyt väkivallanteot.

Tunteiden säätelyssä on kyse siitä, että pystymme vaikuttamaan omiin tunteisiimme; se ei tarkoita jatkuvaa tunteiden tukahduttamista tai vatvomista. Tunteiden säätely on taito, jonka jokainen voi oppia. Sen avulla myönteiset tunteet vahvistuvat ja kielteiset tunteet laimentuvat tai vaihtuvat helpommin siedettäviin tunteisiin. Jokaisessa ikävaiheessa tai elämän osa-alueella on tunteiden säätelyn kannalta paljon saavutettavaa ja kehittymisen mahdollisuuksia. Lapsuus- ja nuoruusvuosina keskeistä on perhe- ja toverisuhteiden turvallinen rakentuminen sekä koulunkäynnin onnistuminen. Aikuisena tunteiden säätelyn haasteet liittyvät puolestaan erityisesti työelämään ja parisuhteeseen.

Kirjassa esitellyistä tunteiden säätelyn keinoista on hyötyä niin töissä kuin vapaa-ajalla ja sekä omassa kasvussa että lasten ja nuorten kasvun tukemisessa. Kiinnostavasti etenevää kerrontaa elävöittävät eri-ikäisten ihmisten omakohtaiset kokemukset. Kirjan avulla saat kattavan kuvan tunteiden säätelyn merkityksestä itsesi ja lähimmäistesi hyvinvoinnille. Uudistettuun painokseen on ajantasaistettu tutkimuskirjallisuutta ja asiakirjatietoa sekä lisätty terveyttä käsittelevä luku.

 3. uud. painos, 2017 ISBN 978-952-451-783-6 201 sivua Sidottu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Anne Mäkikangas - Saija Mauno - Taru Feldt (toim.)

Tykkää työstä

Katariina Salmela-Aro (toim.)

Motivaatio ja oppiminen

Maaretta Tukiainen

Hyvän mielen vuosi (pinkki)

Sari Toivakka - Miina Maasola

Itsetunto kohdalleen!

Riitta-Leena Metsäpelto - Taru Feldt (toim.)

Meitä on moneksi

Lauri Järvilehto

Hauskan oppimisen vallankumous

Lotta Uusitalo-Malmivaara - Kaisa Vuorinen

Huomaa hyvä!

Anna-Liisa Lämsä (toim.)

Mieli maasta