39,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Mahdoton inkluusio?
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • 1. painos, 2020
  • ISBN 978-952-451-961-8
  • Nidottu, 264 sivua

Marjatta TakalaAino ÄikäsSuvi Lakkala (toim.)

Mahdoton inkluusio?

Tunnista haasteet ja mahdollisuudet

Onko inkluusio vain kaunis ajatus siitä, että kaikkien tasavertaiset oppimismahdollisuudet voidaan turvata perusopetuksessa? Onko inkluusio mahdollista saada toimimaan?

Olemme kaikki erilaisia oppijoita, ja tuen tarpeemme vaihtelevat. Niinpä opetuksessa tarvitaan eriyttämistä ja tukitoimia. Tuen antajalla on oltava tietoa erilaisista menetelmistä sekä riittävästi aikaa oppijalle.

Inkluusio koskee oppilasta, opettajaa ja koko koulun toimintakulttuuria. Parhaimmillaan se lisää tasa-arvoa, moninaisuuden hyväksymistä ja yhteenkuuluvuutta.

Kirjassa tarkastellaan inklusiivisen kasvatuksen lähtökohtia, käytänteitä ja haasteita. Teos tarjoaa tietoa ja käytännön malleja siitä, miten tuen tarpeet voidaan kohdata perusopetuksessa. Inkluusion toteuttamisen menetelmistä esitellään muun muassa yhteisopetus, pedagoginen konsultaatio, positiivisen kasvatuksen mahdollisuudet ja inklusiiviseen koulukulttuuriin kasvattaminen.

Kaikilla kirjoittajilla on pitkä kokemus opetusalalta, opettajankoulutuksesta ja inkluusioon liittyvästä tutkimuksesta. Kirjan toimittajista Marjatta Takala toimii erityispedagogiikan professorina Oulun yliopistossa, Aino Äikäs erityispedagogiikan yliopistonlehtorina Itä-Suomen yliopistossa ja Suvi Lakkala kasvatustieteen, erityisesti inklusiivisen kasvatuksen, yliopistonlehtorina Lapin yliopistossa.

  • 1. painos, 2020
  • ISBN 978-952-451-961-8
  • Nidottu, 264 sivua