40,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Sukupuoli ja tasa-arvo koulussa
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva

Markku SuortamoLiisa TainioElina IkävalkoTarja PalmuSirpa Tani (toim.)

Sukupuoli ja tasa-arvo koulussa

 

Väitätkö, ettei oppilaan sukupuoli vaikuta mitenkään siihen, millä tavoin häntä opetat? Oletko sitä mieltä, että on ihan sama, onko opettaja mies vai nainen?

Tyttöihin ja poikiin suhtaudutaan oppijoina eri tavoin: tytöt eivät pärjää teknisissä ja matemaattisissa opinnoissa, pojilla on ongelmia äidinkielessä. On tärkeää, että opettajat tiedostavat omat sukupuoliin liittyvät näkemyksensä. Usein käy niin, että oletamme tyttöjen ja poikien käyttäytyvän tietyllä tavalla. Silloin tulkitsemme oppilaan toimintaa kaavamaisesti emmekä havainnoi häntä yksilönä tai tunnista hänen yrityksiään toimia toisin kuin sukupuoliroolien mukaan ”pitäisi”.

Tämä teos havahduttaa sinut näkemään piirteitä, joita liitämme sukupuoliin ja sitä kautta näkemyksiimme yksittäisistä opettajista ja oppilaista. Kirjan artikkeleissa etsitään näitä tasa-arvon toteutumiseen vaikuttavia tekijöitä ja mietitään, voisiko joissain kohdin toimia toisin. Teoksessa tarkastellaan muun muassa, mitä opettaja voi tehdä tarjotakseen tytöille ja pojille yksilöllisiä oppimismahdollisuuksia ja minkälainen olisi tasa-arvoinen koulu oppilaiden ja henkilökunnan näkökulmasta. Kirjassa käsitellään myös sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta ja pohditaan esimerkiksi, miten homotteluun tulisi puuttua.

 1. painos, 2010 ISBN 978-952-451-465-1 234 sivua Nidottu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Reijo A. Kauppila

Ihmisen tapa oppia

Anuliisa Lahtinen - Jarkko Rantanen

Tunnetaidot opetustyössä

Jorma Pollari - Marja-Leena Koppinen

Ketä kannattaa opettaa?

Riitta Huovila - Tiia Hintsa - Johanna Säilä - Riitt...

Kirja käsityöstä -kaava-arkkipaketti

Timo Saloviita

Luokka haltuun!

Päivi Hamarus - Pekka Kanervio - Laila Landén - Seppo...

Huuto!

Riikka Mononen - Pirjo Aunio - Eija Väisänen - Johan...

Matemaattiset oppimisvaikeudet

Juho Norrena (toim.)

Ryhmä oppimaan!