39,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Työyhteisö uusille urille
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • 1. painos, 2009
  • ISBN 978-952-451-421-7
  • 195 sivua
  • Nidottu

Riitta Seppänen-JärveläKatri Vataja (toim.)

Työyhteisö uusille urille

Kehittäminen osaksi arjen työtä

Kehittäminen on parhaimmillaan luonteva osa jokaisen työntekijän ammatillisuutta ja työyhteisön toimintaa. Lyhytkestoisina hankkeina toteutettu kehittäminen kuitenkin uuvuttaa työntekijöitä ja nakertaa resursseja pois perustehtävän hoitamisesta. Työyhteisöt tarvitsevatkin jatkuvaa ja arjen työhön ankkuroitunutta kehittämistä, jonka avulla voidaan vaikuttaa niin työhyvinvointiin kuin työyhteisön toimivuuteen.

Sosiaalialalla uudistumisen tarvetta luovat asiakastyön vaikeutuminen ja työmäärän lisääntyminen, paineet työn vaikuttavuuden lisäämiseksi sekä työntekijöiden saatavuuteen, riittävyyteen ja jaksamiseen liittyvät kysymykset. Työyhteisön hyvä toimintakyky on vahvuutta muutostilanteiden käsittelyssä, mutta ennen kaikkea päivittäisessä perustehtävään vastaamisessa.

Kirjassa esitelty työyhteisölähtöinen prosessikehittäminen perustuu arkityössä tunnistettuihin tarpeisiin ja haasteisiin. Se sopii lähtökohdaksi käytännön työtehtävien ja -menetelmien kehittämiseen, esimerkiksi asiakaspalvelun laadun parantamiseen. Peruslähtökohtien esittelyn lisäksi kirjassa käydään läpi neljä kehittämismenetelmää ja ohjataan niiden käyttöönotossa ja soveltamisessa. Kehittämisote tarjoaa työyhteisöille keinoja hallita arkea, vahvistaa yksilön ja yhteisön identiteettiä sekä kohdata epävarmuutta.

 1. painos, 2009 ISBN 978-952-451-421-7 195 sivua Nidottu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Kasvatuksen ja koulutuksen vuosikirja 2019-2020

Aatto Pennanen (toim.)

Koulun johtamisen avaimia

Pauli Juuti

Jaetun johtajuuden taito

Pauli Juuti - Pontus Salmi

Tunteet ja työ

Ulla Kinnunen - Taru Feldt - Saija Mauno (toim.)

Työ leipälajina

Anu Hakonen - Minna Nylander (toim.)

Palkitseminen ihmisten johtamisessa

Eila Estola - Saara-Leena Kaunisto - Ulla Keski-Filppula - Leena...

Lupa puhua

Pauli Juuti

Johtamispuhe