46,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
ADHD
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • 1. painos, 2012
  • ISBN 978-952-451-566-5
  • 293 sivua
  • Nidottu

Virpi DufvaMirjami Koivunen (toim.)

ADHD

Diagnosointi, hoito ja hyvä arki

ADHD tarkoittaa aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriötä, jonka keskeisiä oireita ovat keskittymisvaikeudet, yliaktiivisuus ja impulsiivisuus. Näitä oireita esiintyy useimmilla ihmisillä joskus ja jossain määrin, mutta tämän diagnoosin saavat ne henkilöt, joilla oireita on runsaasti ja niistä aiheutuu merkittävää haittaa toimintakyvylle. Kouluikäinen ADHD-oireinen lapsi pyrkii liikuskelemaan oppitunnin aikana tai voi yhtä lailla olla takapenkin uneksija. Aikuisilla ylivilkkaus usein vähenee ja tarkkaamattomuus korostuu.

ADHD on kehityksellinen neuropsykiatrinen häiriö, jonka oirekuvan kehittymiseen vaikuttavat sekä perimä että erilaiset ympäristötekijät. Tuen määrällä voidaan merkittävästi vaikuttaa ADHD-oireisten hyvinvointiin. Lapset, jotka ovat saaneet runsaasti tukea haasteiden voittamiseksi, ovat oppineet keinoja, joiden avulla pärjätä oireiden kanssa — tai niistä huolimatta.

Tässä kirjassa kerrotaan monipuolisesti, miten lasta, nuorta ja aikuista voi tukea, jos hänellä on ADHD, ja mistä ADHD-oireinen löytää itse apua ja tukea. Teoksessa esitellään myös, miten ADHD ilmenee, miten se diagnosoidaan ja millaista hoitoa ja kuntoutusta on saatavilla. Kirja on hyödyllistä luettavaa opetus-, kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille sekä vanhemmille ja muille läheisille, jotka kaipaavat vinkkejä ADHD-oireisen tukemiseen. Teos soveltuu myös hyvin nuorille ja aikuisille, joilla itsellään on ADHD.

 1. painos, 2012 ISBN 978-952-451-566-5 293 sivua Nidottu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Tiina Vitka

Laaja-alainen erityisopetus yläkoulussa

Diane Bricker - Misti Waddell

VARSU 4

Tero Timonen - Maija Castrén - Mari Ärölä-Dithapo

Autismikirjo

Riikka Mononen - Pirjo Aunio - Eija Väisänen - Johan...

Matemaattiset oppimisvaikeudet

Diane Bricker

VARSU 1

Oiva Ikonen - Pirkko Virtanen (toim.)

Erilainen oppija - yhteiseen kouluun

Tuija Aro - Tiina Siiskonen - Timo Ahonen (toim.)

Ymmärsinkö oikein?

Timo Ahonen-Tiina Siiskonen-Tuija Aro (toim.)

Sanat sekaisin?