34,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Riittävän hyvä opettaja
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva

Katariina Stenberg

Riittävän hyvä opettaja

 

Pääsin seuraamaan erään taitavan opettajan työskentelyä. Hänen opetuksessaan vain oli se jokin, ja tunnelma luokassa oli hyvin kodikas. Tunnin päätteeksi kysyin hänen hyvän opetuksensa salaisuutta. Hän vastasi: ”Kuule Kata, aina kun menen luokkaan, teen mielessäni sen saman eleen, jonka miehet tekevät, kun he oikaisevat kravattiaan. Minulle se on merkki, että jätän kaiken muun taakse ja keskityn lapsiin ja siihen, mitä luokassa tapahtuu. Toiseksi, loputon huumori. Kun se loppuu, voit hyvin jättää koko työn.”


Katariina Stenberg käsittelee kirjassaan teemoja, jotka hän on niin opettajana kuin opettajankouluttajana työskennellessään todennut keskeisiksi omaan jaksamiseensa liittyviksi tekijöiksi. Hän kertoo, kuinka on kamppaillut riittämättömyyden tunteiden kanssa ja etsinyt itselleen sopivaa opettajana toimimisen tapaa.

Pohtimalla kirjassa käsiteltyjä teemoja jokainen opettaja voi löytää työstään olennaisen, keskittyä siihen — ja tuntea olevansa riittävän hyvä opettaja.
Kirjan lukemalla saat innostusta ja inspiraatiota, jotka toimivat erinomaisena vastalääkkeenä nykyajan opettajantyön uhkalle, työuupumukselle.

 1. painos, 2011 ISBN 978-952-451-500-9 149 sivua Nidottu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Sari Salo

Peppu irti penkistä

Eliisa Leskisenoja - Erja Sandberg

Positiivinen pedagogiikka ja nuorten hyvinvointi

Rauno Haapaniemi - Liisa Raina

Rakenna oppiva ryhmä

Hannele Cantell - Arto Kallioniemi (toim.)

Kansankynttilä keinulaudalla

Reija Salovaara - Tiina Honkonen

Rakenna hyvä luokkahenki

Jarno Paalasmaa

Aktivoi oppilaasi

Mirjam Virtanen

Kuusi askelta tunnetaitajaksi

Katariina Salmela-Aro (toim.)

Motivaatio ja oppiminen