45,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Terveyden psykologia
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-891-8
  • 316 sivua
  • Sidottu

Sanna Sinikallio (toim.)

Terveyden psykologia

 

Useimmat suomalaiset nimeävät terveyden yhdeksi tärkeimmäksi arvokseen. Monien terveysongelmat olisivat ratkaistavissa muuttamalla terveyskäyttäytymistä — liikkumalla enemmän, vähentämällä tupakointia ja alkoholin juomista, syömällä suositusten mukaan, nukkumalla itselleen riittävästi sekä noudattamalla sairauksien hoitoon saatuja hoito-ohjeita. Miksi emme kuitenkaan aina toimi näin?

Nykyisin ihmisen oman toiminnan merkitystä terveyden saavuttamisessa ja ylläpitämisessä korostetaan jatkuvasti. Yksilölliset käyttäytymisvalinnat ovat kuitenkin vain pieneltä osin tietoisia, rationaalisia ja harkittuja. Terveyskäyttäytymiseen vaikuttavat toimenpiteet ovat tehokkaimmillaan silloin, kun ne perustuvat tieteelliseen teoriapohjaan ja tutkittuihin terveyden edistämisen menetelmiin sekä ovat yhdenmukaisia ihmisen omien tavoitteiden ja mahdollisuuksien kanssa.

Teos on käytännöllinen katsaus terveyspsykologian perusteisiin ja sovelluksiin. Vaikka terveyspsykologian mielenkiinnon kohteena voi olla sekä fyysinen terveys että mielenterveys, kirjassa ei tarkastella mieltä tai kehoa toisistaan erillisinä ulottuvuuksina. Teoksen tavoitteena on tehdä näkyväksi terveyden psykologian moniulotteisuutta ja tarjota lukijalle tiedeperustaisia, teoreettisia ja käytännöllisiä työkaluja terveyden edistämiseen.

Teoksen kirjoittajat ovat terveyspsykologian asiantuntijoita, jotka toimivat muun muassa tutkijoina ja kliinisessä työssä. Kirjan toimittaja Sanna Sinikallio on dosentti ja psykologian tohtori. Hän työskentelee yliopistonlehtorina ja terveyspsykologiaan erikoistuneena työterveyspsykologina.

 1. painos, 2019 ISBN 978-952-451-891-8 316 sivua Sidottu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Tuula Styrman - Marika Torniainen

Kunnioittavan kosketuksen käsikirja

Kati-Pupita Mattila

Arvostava kohtaaminen

Kati-Pupita Mattila

Asiakkaana ihminen

Tero Timonen - Maija Castrén - Mari Ärölä-Dithapo

Autismikirjo

Gustaf Molander

Hoidanko oikein?

Anna Liisa Karjalainen (toim.)

Luovan toiminnan työtavat

Virpi Hantikainen (toim.)

Kinestetiikka

Pekka Lund

Torjuttu toivottomuus