39,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Opettajan hyvinvointikirja
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • Kustantaja: Santalahti
  • 1. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-086-4
  • Nidottu, 275 sivua

Reetta YrttiahoSusanna Posio

Opettajan hyvinvointikirja

Positiivisen psykologian työkaluja työhyvinvoinnin tueksi

Miten sinä voit juuri nyt? Riittääkö sinulla jaksamista niin työpäivään kuin sen jälkeenkin? Koetko työsi merkitykselliseksi?

Oma työ voi herättää innostusta ja intohimoa, mutta yhtä lailla se voi tuntua maailman suurimmalta taakalta. Toisinaan taas ajatukset työstä seilaavat laidasta toiseen. Työn parissa kuluttaa joka tapauksessa suuren osan päivästä. Siksi on tärkeää tiedostaa, kuinka työ vaikuttaa meihin ja hyvinvointiimme.

Tämä kirja on opettajan oma hyvinvointikirja. Se ei voi tarjota lisäresursseja, pienentää oppilasryhmiä tai vaikuttaa koulujen sisäilmaongelmiin, mutta sen avulla opettajan on mahdollista lisätä omia voimavarojaan. Helposti lähestyttävä teos esittelee positiivisen psykologian ja työhyvinvoinnin tutkimuksia sekä opettajien omia kokemuksia työssä jaksamisesta. Tutkimustiedon lisäksi kirja tarjoaa harjoituksia ja työkaluja oman hyvinvoinnin sekä työhyvinvoinnin parantamiseen.

Reetta Yrttiaho on kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja, valmentaja ja positiivisen psykologian asiantuntija. Kasvatustieteen koulutus ja yli kymmenen vuoden kokemus opettajan työstä, positiivisen psykologian sekä työ- ja organisaatiopsykologian opinnot ovat kehittäneet Yrttiahosta opetustyön hyvinvoinnin asiantuntijan. Hänen intohimonaan on edistää hyvinvointia niin työnsä parissa kuin omassa elämässään.

Susanna Posio on kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja ja positiivisen psykologian asiantuntija. Kiinnostus ihmismieleen ja vuorovaikutukseen työelämässä ovat vieneet hänet myös opiskelemaan johtamista ja työhyvinvointia. Posio on toiminut opettajana yli kymmenen vuotta, ja hänellä on halua auttaa ihmisiä kulkemaan kohti kukoistavampaa ja merkityksellisempää elämää.

Reetta ja Susanna ovat luoneet opettajien ja kasvatushenkilöstön työhyvinvointia tukevan Kohti kukoistavaa koulua -koulutuksen. Heidän tavoitteenaan on luoda merkityksellisempää ja parempaa työelämää kaikille.

  • Kustantaja: Santalahti
  • 1. painos, 2021
  • ISBN 978-952-370-086-4
  • Nidottu, 275 sivua