29,93 €

(norm. 39,90 €)

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Aistitiedon käsittelyn vaikeudet
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
Ilmestyy 31.10.2023
  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-430-5
  • Nidottu, 280 sivua

Anita Puustjärvi (toim.)

Aistitiedon käsittelyn vaikeudet

Ymmärrystä ja sujuvampaa arkea

Miksi jollekin napittaminen on työlästä? Miksi joku tarvitsee sylipainon pystyäkseen keskittymään? Miksi kevytkin kosketus voi sattua?

Tämä teos antaa tietoa aistitiedon käsittelystä ja siihen liittyvistä vaikeuksista. Kirjassa käsitellään vaikeuksien tunnistamista, vaikutusta toimintakykyyn eri ikävaiheissa, arviointia ja kokonaisvaltaista kuntoutusta. Mukana on runsaasti hyviä käytänteitä, joiden avulla voi tukea toimintakykyä niin kotona, varhaiskasvatuksessa, koulussa kuin työelämässä.

Tämä uusimpaan tutkimustietoon nojautuva teos on ensimmäinen suomalaisin voimin toteutettu kirja aistitiedon käsittelyn vaikeuksista. Se sopii varhaiskasvatuksen ja koulun ammattilaisille, sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille ja vanhemmille sekä henkilöille, joilla on aistitiedon käsittelyn vaikeuksia.

Kirjan toimittaja Anita Puustjärvi on lastenpsykiatrian erikoislääkäri, Kuopion yliopistollisen sairaalan lastenpsykiatrian palvelulinjan vastaava lääkäri. Muut kirjoittajat ovat toimintaterapeutti ja yhteiskuntatieteiden tohtori Anu Kippola-Pääkkönen, neuropsykologian erikoispsykologi, kasvatustieteen professori Nina Sajaniemi, neuropsykologian erikoispsykologi (koulutuksessa), psykologian yliopistonlehtori Katja Jussila, FM, erikoistoimintaterapeutti Ulla Niutanen ja erikoistoimintaterapeutti, M. A., Päivi Danner.

Ilmestyy 31.10.2023
  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-430-5
  • Nidottu, 280 sivua