40,00 €

Ostoskorissasi on 0 kpl tätä tuotetta
Sytytä lukukipinä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
Lataa painokelpoinen kansikuva
  • 1. painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-897-0
  • 234 sivua
  • Nidottu

Juli-Anna AerilaMerja Kauppinen

Sytytä lukukipinä

Pedagogisia keinoja lukuinnon herättelyyn

Pieni lapsi innostuu luonnostaan tarinoista ja niiden myötä lukemisesta, mutta mihin kiinnostus katoaa? Tämän kirjan avulla saat kadonneen lukuinnon kipinöimään — ja lopulta roihahtamaan!

Lukemisesta tulee harrastus silloin kun se tuottaa mielihyvää ja on vapaaehtoista. Sopivan pituiset ja muotoiset tekstit, lukurutiinien kehittäminen sekä mielekkäiden, ajattelua ruokkivien toimintojen liittäminen luettuun auttavat tarttumaan kirjaan ja jatkamaan lukuharrastusta.

Teoksessa esitellään lukuisia menetelmiä lukutaidon edistämiseen sekä innostavia, lukemista lisääviä toimintatapoja, harjoituksia ja keinoja. Miten Hannu ja Kerttu -satu toimisi moniaistisena tarinapolkuna? Millainen loppuratkaisu voisi olla pakopelissä, jossa kirjatoukka on päättänyt tuhota kaikki kirjat kirjain kirjaimelta? Mikä voisi olla lukuteatterin aiheena? Kirjan toimintamallit ovat helposti toteutettavia ja sovellettavia moneen tilanteeseen ja erityyppisille lukijoille.


KT Juli-Anna Aerila toimii yliopistonlehtorina Turun yliopiston Rauman kampuksella. Hän on mukana useissa lukemiseen liittyvissä täydennyskoulutus- ja kehittämishankkeissa. FT Merja Kauppinen työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden pedagogiikan lehtorina Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksessa. Hän on kehittänyt oman äidinkielen opetusta ja lukemiseen innostamisen menetelmiä eri hankkeissa.

 1. painos, 2019 ISBN 978-952-451-897-0 234 sivua Nidottu

Voisit olla kiinnostunut myös näistä

Pirjo-Leena Koivunen - Taisto Lehtinen

Kasvu kiikarissa

Leonie Hohenthal-Antin

Muistot näkyviksi

Aili Helenius - Leena Lummelahti

Leikin käsikirja

Minna Huotilainen

Näin aivot oppivat

Tiina Vitka

Laaja-alainen erityisopetus yläkoulussa

Seppo Pulkkinen - Jyri Korsman - Jouko Mustonen

Valmentaminen salibandyssä

Sanna Leena Saarinen

Aistiseikkailu 3 -kortit

Rauno Haapaniemi - Liisa Raina

Rakenna oppiva ryhmä